Friss:

Intézeti gyógyszertár

Bemutatkozás

A Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház Intézeti Gyógyszertára a Pszichiátriai épület földszintjén található. Az Gyógyszertár a helyet adó épülettömbben, 2014-ban kezdte meg működését. Feladataink közé tartozik a Kórházunkban ápolt, vagy a járó beteg rendeléseinken ellátott betegek gyógyszerekkel, infúziókkal, egyedileg elkészített magisztrális gyógyszerkészítményekkel, fertőtlenítő szerekkel, illetve speciális tápszerekkel történő ellátása. A kórházi gyógyszerellátás megszervezése, a gyógyszerbeszerzés, tárolás, elosztás és a kapcsolódó ellenőrzés mind-mind a gyógyszertári munkafolyamat része.
Gyógyszertárunk végzi a hazánkban forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszerkészítmények beszerzését is, beleértve a vonatkozó szakhatósági kapcsolattartást és az engedélyezési procedúra koordinálását egyaránt.

Az intézeti gyógyszerészi feladatkör része az a sokszor nem könnyű gazdálkodói tevékenység is, amely az orvos szakmai szempontok és a gazdasági lehetőségek  összehangolására irányul, fontos szerepet vállalva a kórház egészének működéséből.

Gyógyszertárunkban 2 gyógyszerész, 2 gyógyszertári szakasszisztens dolgozik.

Intézeti Gyógyszertár

Gyógyszertár vezető: dr. Kiss Tünde főgyógyszerész, Tel.: 47/326-627, vagy 47/525-313 (5313 mellék)
Helyettese: dr. Tóth Péter szakgyógyszerész, Tel.: 47/326-627, vagy 47/525-313 (5313 mellék)

Gyógyszertár dolgozói:

Hubay Judit Kinga szakasszisztens
Sipos Anett szakasszisztens

Gyógyszertár tevékenységi köre:

Magisztrális gyógyszerek készítése és bevizsgálása; alapanyagok bevizsgálása; törzskönyvezett , egyedi import engedélyes valamint tételes elszámolású gyógyszerek és gyári infúziók , valamint kötszerek beszerzése, tárolása, osztályokra való kiszolgáltatása, valamint az ezekkel kapcsolatos adminisztrációk.

Szervezeti egységek:

Gyógyszertári labor: magisztrális gyógyszerkészítés helyszíne, alapanyagok, elkészített magisztrális gyógyszerek bevizsgálásának helye.

Gyári gyógyszerek raktára: törzskönyvezett gyári gyógyszerek tárolásának, osztályos kiadás előkészítésének  helye.

Infúziós raktár: gyári infúziók tárolására szolgáló helyiség.

Magisztrális alapanyag raktár:  a magisztrális gyógyszerkészítés anyagainak megfelelő tárolására szolgáló helyiség.

Elérhetőség

Email: patika@svoek.hu

Név Helység / Beosztás Mellék
dr. Kiss Tünde Főgyógyszerész 5313
Hubay Judit
Sipos Anett
Gyógyszer kiadó 4255
Megszakítás