Friss:

Intézeti védőnő

Tisztelt Kismamák!

Tel.: 4269 mellék
E-mail: szul@svoek.hu

A fekvőbeteg intézményi elsődleges feladatok közé tartozik, a várandós és gyermekágyas anyák ellátása, különösen az anyák felkészítése az újszülött táplálására és ellátására, a hazabocsátást követő első napok szervezésére a legfontosabb teendőkre.

Milyen módon tudunk találkozni?
A nőgyógyászat ambulanciáján az NST végzése alatt lehetőség nyílik a 35-36 hetes várandósokkal való beszélgetésre , a szülés előtti felkészítésre, a kórházi házirendről való tájékoztatásra, illetve az itt tartózkodás alatt szükséges dolgok összeírására. Lehetőség van rá, hogy mindezekről az  értesítést, aki igénylik, e-mailben tudom postázni. Szintén hangsúlyt kap a szociális juttatásokról szóló tájékoztatás, valamint igény szerint ennek az elektronikus úton történő postázási lehetősége, amit minden alkalommal ismertetek a kismamákkal.

Szülőszoba látogatása
Minden várandós kismamának szeretném bemutatni Intézetünk szülőszobáját, mely segít a szorongás csökkentését, és ezáltal a probléma mentesebb szülések megvalósulását.
Kérjük, igényelje ezt a szolgáltatásunkat.

Szülőszoba látogatás és az újszülött ellátásáról előadást tartunk melynek szervezése 3-4 havonta történik (2 alkalmas előadás). Erről tájékoztatást nyújtunk plakátjainkon, melyeket a terhes gondozónál helyezünk ki.
Amennyiben Önnél problémát jelent a túlsúly, vagy magas vércukor színt, akkor dietetikus bevonásával tanácsadást végzünk. Dietetikusunk: Szakályné Kretovics Katalin.

Feladataink:

  • A területi védőnők értesítése az intézményben történő születésekről.
  • Az újszülöttek anyakönyvi jegyzőkönyvének készítése , átadása és a és a kórházból való távozás esetén annak postázása.
  • Du. folyamán a szülészeti osztályon lévő anyák tájékoztatása a gyermekágyas időszak történéseiről ,szoptatásról szoptató nő életmódjáról személyi higiéniáról
  • A szoptatni nem tudó vagy nem akaró anyák tájékoztatása az újszülött táplálás egyéb lehetőségeiről.
  • Az örökbeadás, nevelőszülői vagy intézeti elhelyezés esetén intézkedések. Szociális munkás értesítése szállítások megszervezése.
  • A területi védőnőkkel a kapcsolat felvétele és tartása.
  • Területi védőnői jelzés esetén, ha az újszülött nem adható haza, a szükséges intézkedések véghezvitele, szülésznő és csecsemős nővér értesítése.
  • Kapcsolatfelvétel a gyermekjóléti szolgálattal.
  • Egyedi igény alapján bármilyen más, várandósággal , szüléssel vagy szülés utáni kérdésekkel kapcsolatban bármikor elérhető vagyok a kismamáknak vagy  családtagjaiknak.

Sátoraljaújhely, 2014. április 30.

Megszakítás