Friss:

Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése

Járóbeteg Szakellátó Szolgáltatások Fejlesztése Sátoraljaújhelyen

Kedvezményezett: Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház
Projekt címe: Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése
Támogatás összege: 154,4 millió forint
Támogatás intenzitása: 100%
A projekt fizikai zárása:
Projekt azonosító száma: EFOP-2.2.19-17-2017-00064

Projekt bemutatása

Betegbiztonsági szempontú infrastrukturális fejlesztés indul a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban

2022/10/11

A Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban újabb infrastrukturális fejlesztés veszi kezdetét 2022. szeptember közepétől az EFOP-2.2.19-17-2017-00064 „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése Sátoraljaújhelyen” c. projekt keretében. A projekt célja, a hátrányos helyzetű térségben, a kórházhoz rendelt járóbeteg intézmény infrastrukturális körülményeinek és műszerezettségének javítása az akadálymentesítési szempontok érvényesítésével, egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása mellett. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 154,44 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg.

A jövőben az alapellátáshoz kapcsolódó szakellátás fejlesztése kiemelt jelentőségű feladat. A projekt keretében tervezett tevékenységek során a járóbeteg ellátáshoz kapcsolódóan eszközbeszerzés történik 62 millió forint értékben, valamint a kórháztól fizikailag is különálló járóbeteg intézetben infrastrukturális építészeti beruházás valósul meg 80,1 millió forint értékben.

A fejlesztés alapvető céljai továbbá az intézményüzemeltetési költségek csökkentése, az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítése az esélyegyenlőség biztosítása mellett, a járóbeteg szakellátásban új, korszerű eljárások támogatása, a meglévő ellátások szolgáltatás minőségének javítása, egyrészt a kúraszerű ellátásban, reumatológiai, fül- orr-gégészeti, neurológiai betegségek esetében, másrészt az ambuláns műtéti eljárások magasabb arányban történő elvégzése által az általános sebészet, nőgyógyászat. urológia, szemészet, bőrgyógyászat, ortopédia területén.

További információ kérhető:

Fodor Csilla gazdálkodási osztályvezető, Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház

Balázs Mária sajtóreferens, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház

A projekt keretén belül megvalósul:

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap Társfinanszírozásával, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.