Friss:

Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése

Projektazonosító száma: EFOP-2.2.19-17-2017-00064
Projekt címe: Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése Sátoraljaújhelyen
A kedvezményezett neve: Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház
A támogatás összege: 154 435 108 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100.00%
A projekt megvalósításának kezdete: 2022.09.15
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.09.14

Projekt tartalom

A projekt célja, a hátrányos helyzetű térségben, a kórházhoz rendelt járóbeteg intézmény infrastrukturális körülményeinek és műszerezettségének javítása az akadálymentesítési szempontok érvényesítésével, egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása mellett.

A jövőben az alapellátáshoz kapcsolódó szakellátás fejlesztése kiemelt jelentőségű feladat. A tervezett tevékenységek során a járóbeteg ellátáshoz kapcsolódóan eszközbeszerzés történik 80 millió forint értékben, valamint a kórháztól fizikailag is különálló járóbeteg intézetben infrastrukturális építészeti beruházás valósul meg közel 60 millió forint értékben.

A fejlesztés alapvető céljai továbbá az intézményüzemeltetési költségek csökkentése, az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítése az esélyegyenlőség biztosítása mellett. A járóbeteg szakellátásban új, korszerű eljárások támogatása, a meglévő ellátások szolgáltatás minőségének javítása, pl. kúraszerű ellátás (reumatológiai, fül- orr-gégészeti, neurológiai betegségek), ambuláns műtéti eljárások (általános sebészet, nőgyógyászat, urológia, szemészet, bőrgyógyászat, ortopédia területén) magasabb arányban történő elvégzése által.A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 154,44 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg.

Megszakítás