Friss:

EFOP-2.2.18-17-2017-00042

2018 | 11 | 05.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

BETEGBIZTONSÁG NÖVELÉSE AZ ERZSÉBET KÓRHÁZBAN

 

A sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 68,78 millió forint támogatásával valósította meg a „Betegbiztonság növelése az Erzsébet kórházban” című projektet. A pályázati program átfogó célja volt az egészségügyi dolgozókra nehezedő nyomás csökkentése, a betegellátás minőségének javítása valamint a betegek és hozzátartozóik elégedettségének növelése.

 

A rendszerszintű technológiai folyamatok fejlesztésével csökkenthetőek a munkavégzés során bekövetkező hibák és kórházi fertőzések kialakulásának kockázata. A megfelelő eszközök és műszerek biztosítása által megelőzhetőek, visszaszoríthatóak a kórházi fertőzések. Így lerövidíthető a kórházi ellátás időtartama is. A sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház e célok mentén hajtotta végre a „Betegbiztonság növelése az Erzsébet kórházban” című projektet. A program további eredménye, hogy nő a betegellátó rendszerben dolgozók és a betegek elégedettsége, valamint egyenlő eséllyel jut hozzá mindenki a biztonságos egészségügyi ellátásokhoz.

A projekt során általános és speciális higiéniás eszközök, berendezések beszerzésére került sor. Beszerzésre került 2 darab 2 ajtós beépíthető sterilizáló, 400 literes munkatérrel, saját gőzfejlesztővel, műszer kocsival. Beszerzésre került 1 darab Flexibilis endoszkóp mosó/fertőtlenítő rendszer mely a Gasztroenterológia részlegen lett elhelyezve. A kórház teljes területén lettek kihelyezve a megvásárolt 100 darab fali karos fertőtlenítő adagolók valamint a 15 darab érintés nélküli kézfertőtlenítő adagolók. A projekt során beszerzett 1 darab UV-s ellenőrző szett, valamint 1 darab UV-s felületfertőtlenítés ellenőrző szett az Infekciókontroll szakterületen lett beüzemelve.

 

A projekt zárásának időpontja 2018. október 31.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Projekt száma: EFOP-2.2.18-17-2017-00042

További információ kérhető:

Erzsébet Kórház

47/525-300

efop_2_2_18_17_2017_00042_c_fekvo_nyomdai betegbiztonság

 

Felhívjuk a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház területi ellátásához tartozó lakosság figyelmét – a járvány veszélyére való tekintettel és az ebből adódó fertőzési kockázat miatt-, hogy Kórházunkban csak azoknak a  betegeknek az ellátása történik, akik közvetlen életveszély, sürgős szükség, vagy maradandó  egészségkárosodás megelőzése céljából jelentkeznek vizsgálatra!

Kérjük, csak megfelelő indokkal vegyék igénybe a fekvő és járóbetegellátás rendeléseket.

A fertőzés veszélye miatt megfontolandó az intézetbe való belépéskor szájmaszk viselése egészségük megvédése érdekében.

A működő járóbeteg rendeléseken rendelési időben (részletek a honlapon) lehetőség van telefonon történő gyógyszerfelírásra, majd a felírt gyógyszer kiváltására az EESZT-n keresztül a gyógyszertárban, az érvényben lévő rendelkezések szerint.

Megértésüket köszönjük!