Friss:

Alapítványunk

Nehéz idők az egészségügyben…

A betegellátás minőségének fokozása nem csak a szándékainkon múlik. Mi  elkötelezettek vagyunk az osztályaink, rendelőintézetünk fejlesztése iránt, de  ehhez az  ÖN segítsége is szükséges! Ajánlja fel személyi jövedelemadója 1%-át  alapítványunk számára. Természetesen ezen felül vállalkozások, magánszemélyek bármilyen segítségét örömmel fogadjuk, közös ügyünk az egészségügyi ellátás fejlesztése.

A “Zempléni Betegekért” Alapítvány

3980 Sátoraljaújhely, Mártírok u. 9.,

Számlaszám: 11734138-20004044,

Adószám: 18420135-1-05.

Köszönjük segítségüket!

Céljaink

Az Alapító Okiratban meghatározott célok a Sátoraljaújhelyi Kórházban folyó gyógyító, ápolási munka színvonalának javítása új diagnosztikus és terápiás eszközök és gyógymódok beszerzése, bevezetése a zempléni térség rászoruló betegeinek humánusabb, gyorsabb gyógyításának, kezelésének elősegítése. A kórházban ápolt betegek jobb elhelyezési körülményekhez való juttatása, beruházással, felújítással, komfortfokozat javítással, esztétikusabb környezet biztosításával. A kórház orvosi kara és személyzete szakképzésének, továbbképzésének folyamatos támogatása.

 Az alapítók által meghirdetett céloknak megfelelően az alapítás óta folyamatosan több 10 millió Ft. értékben tudott támogatást gyűjteni és adományozni napjainkig. Ezekből a teljesség igénye nélkül az alábbiakban szeretnék ismertetést adni:

– A diagnosztikus és terápiás eszközök, műszerek, berendezések vonatkozásában a belgyógyászati jellegű kórképekben, a szív – és keringési betegségek terén, EKG készülékek, komplett Holter monitor rendszerek, számítógépek, vérnyomás mérők beszerzése. Az emésztő csatorna modern, gyors vizsgálataihoz endoscopiás béltükrözésre való vizsgálóműszerek vásárlása. A kórházi kompjutertomograph milliós nagyságrendű felújítása, az emlő daganatainak szűrővizsgálatára alkalmas mammograph készülék beszerzése, ultrahang készülékek javítása, korszerűsítése. Minden műtétes szakma által használt műtéti kézi műszerek beszerzése, laparoscopos kiegészítő eszközök, felszerelések. Szülészeti- és nőgyógyászati vonatkozásban területi szűrővizsgálatok végzésére kézi vizsgálóeszközök, kolposcop és kiegészítői beszerzése. Magzati szívhanghallgatók, újszülöttkori légzés megfigyelő, babaápolási és gondozási eszközök, mellszívók biztosítása. Krónikus, Ápolási Osztályok részére nagyteljesítményű Bioptron gyógylámpa, masszírozókészülék beszerzése.

A Gyermekosztály részére komplex, többfunkciós szív, keringési és légzőrendszert figyelő monitor, EKG készülék, aszthmás betegek kezeléséhez a legmodernebb inhaláló – és gyógyszeradagoló készülék biztosítása. Szemészeti Osztályra modern kompjuteres vizsgáló készülék és kiegészítő kézi eszközök beszerzése. Több osztályra infusiós pumpák vétele.

– A betegek ápoláshoz, komfortfokozat javításához gyakorlatilag az összes fekvőbeteg osztály és járóbeteg rendelés részére vásároltunk modern beteg ágyakat, intenzív ágyakat, szülőágyat, decubitust megelőző és normál ágybetéteket, berendezési tárgyakat, ülő- és fekvőkocsikat, betegfürdető ágyakat, székeket. Az egész kórháznak ágynemű, paplan, párna, textíliák cseréje.

Krónikus, és Ápolási Osztályokon a már fent említett ápolási eszközökön kívül a folyamatosan használt egyszerhasználatos nadrágpelenkák, betétek biztosítása.

– A Kórház és a Rendelőintézet számos részlegén kórtermek, rendelők, közösségi helyiségek, vizesblokkok komplett felújítása, nyílászárók cseréje. Az Intenzív Osztálytól a járóbeteg rendelőkig szinte az összes légkondicionáló berendezés felszerelése, felújítása, szervizelése.

– A kórház orvos karának és szakszemélyzetének szakvizsgákhoz, szakképesítések megszerzéséhez történő támogatása. A folyamatos továbbképzéseken, tanfolyamokon való részvétel költségeinek biztosítása. A kórház által szervezett tudományos kongresszusok, rendezvények anyagi hátterének biztosítása. A kórház osztályain, főleg a Gyermekosztályon és a Krónikus, Ápolási Osztályokon ünnepségek, megemlékezések szervezése, ajándékok vétele.

Ezúton is köszönjük minden eddigi támogatónk önzetlen segítségét és reméljük a jövőbeli támogatásokat is hasonló, az alapítvány által meghatározott célokra fogjuk tudni fordítani.

Az Alapítvány a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon 4. Pk.459/1992. sz. alatt lett nyilvántartásba véve.

Dr. Rácz Ernő az Alapítvány kuratóriumának elnöke

Megszakítás