Friss:

Közlemény – OLTÁSI AKCIÓHÉT a kórházi oltópontokon

(November 22 – 28.)

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében 2021. november 22-e és 28-a között OLTÁSI AKCIÓHETET szervezünk a kórházi oltópontokon reggel 7 és este 7 óra között. 

A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a fent említett héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is.  

Az oltatlanok – kivételesen – ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL is érkezhetnek az oltópontokra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el, és az oltásuk érkezési sorrendben történik majd.

Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten,  továbbra is az időpontfoglaló rendszert javasoljuk akár az első, akár a második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól  is kérhetnek oltóanyagot, és azt az üzemorvosok is beadhatják a munkatársaiknak.

OLTÁSI AKCIÓHÉT – részletek

  • Az OLTÁSI AKCIÓHÉT  november 22-e (hétfő) és november 28-a (vasárnap) között lesz a kórházi oltópontokon.
  • 101 megyei és városi kórházban  várják a pácienseket az oltóhelyek  reggel 7 és este 7 óra között

Intézményünk, a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház Rendelőintézetében, a Mártírok útja 14 szám alatt várja az oltakozni vágyókat.

  • Időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni akár az első, akár a második, akár a harmadik oltásra!
  • Időpontot azok a páciensek tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon; ugyanakkor időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az OLTÁSI AKCIÓHÉTEN.
  • Az OLTÁSI AKCIÓHÉTEN azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ez esetben őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével.

Öt vakcina  elérhető

  • A kórházi oltópontokon öt vakcina lesz elérhető: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. 

Ajánlott a harmadik oltás felvétele a korábban oltottaknak

Az OLTÁSI AKCIÓHÉTEN azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül, akik a harmadik oltásukat is szeretnék felvenni.  Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta. A  védettség ugyanis minden vakcina esetében gyengül néhány hónap elteltével.

Az oltás folyamatosan elérhető

A legfontosabb, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb,  akár súlyos megbetegedést is okozhat. Természetesen az OLTÁSI AKCIÓHÉT előtt és után is fel lehet venni az első oltást.

Kérjük, aki teheti, vegye fel minél előbb!

Megszakítás