Friss:

Tájékoztatás – Kismamák – Védőoltás

Tisztelt Kismamák!

Kedves Betegeink!

Köszönöm támogató együttműködésüket, megértésüket és türelmüket.

Korábbi tájékoztatásunknak megfelelően a kismamák a második, vagy a harmadik trimeszterben kaphatják meg az első vakcinát, az ismétlő oltást pedig a szülést követően. A szoptató édesanyák az előírások szerint bármikor a szoptatás alatt felvehetik az első oltást, majd 5 héttel később az ismétlő vakcinát. Ennek sorrendje a következő:

  1. A 12 hetesnél idősebb várandós kismamák a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a szakmai kollégiumok ajánlásával a Pfizer vagy a Moderna oltóanyagot kaphatják.
  2. Az oltást kérő várandós anyának és szoptató anyukának regisztrálnia kell a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon.
  3. Kérjük, jelentkezzen a háziorvosánál, aki megszervezi az oltását a háziorvosi rendelőben vagy előjegyzi a kórházi oltópontra, az oltási munkacsoport eljárásrendjének megfelelően. Előjegyzés kérhető hétfőtől péntekig 08:00-16:00 között a (47-525-300) 4281-es melléken.
  4. Az oltakozni kívánó csak abban az esetben jöhet az Oltópontra, ha már megkapta az időpontot. (A várandós kismama az oltáskor a várandós kiskönyvét hozza magával, azzal tudja igazolni várandós állapotát, egyéb igazolásra nincs szükség.)
Ingyenes influenza elleni védőoltás - Budakalász
Megszakítás