Friss:

Semmelweis nap 2018

Szamosvölgyi Péter Polgármesterúr köszöntőjével nyította meg az idei ünnepségünket a Városháza Dísztermében.
Beszédében kiemelte a az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók fontos szerepét. Rávilágított arra a hatalmas különbségre, ami az egészséges és az ellátásra szoruló ember között van, melyet ezek az emberek hidalnak át áldozatos munkájukkal.

A születésünk pillanatától végig kíséri utunkat az egészségügy, egyes szakaszaiban hétköznapi emberek számára felfoghatatlan, olykor elképzelhetetlen módon.

Ünnepi beszédet mondott még a Sátoraljaújhelyi mentőállomás vezető mentőtisztje, Gógh András.

Zempléni Betegek díjat kaptak:

Dr. Csoltó Márta mb. orvos-igazgató, osztályvezető főorvos
Dudás Lászlóné osztályvezető főnővér
Szoboszlai Béláné hematológiai asszisztens
Pereiné Lukács Emőke intenzív szakápoló
Pávó János festő

Kinevezések:

Paliczné dr. Egyed Edit pszichiáter szakorvos adjunktusi kinevezést kap
Csontos Csaba Krisztián reumatológus szakorvos főorvosi kinevezést kap
Kocsár Richárd belgyógyász szakorvos főorvosi kinevezést kap

Országos Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kitüntető oklevele:

Kekszné Ilencsik Katalin a MESZK Helyi Elnöke, Központi Intenzív osztály főnővére.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2093979324147392.1073741837.1706360826242579&type=1&l=35f6fb0492

 

Dr. Csoltó Márta mb. orvos-igazgató, osztályvezető főorvos

1979-ben szerezte orvosi diplomáját. 1984-ben neurológiai, majd 1995-ben belgyógyász szakorvosi szakképesítést szerzett.
1979-2012-ig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórházban dolgozott a neurológiai rehabilitációs osztályon részlegvezető főorvosként, 6 éve dolgozik intézményünkben.
2013. január 1-töl, a neurológiai osztály osztályvezető főorvosa. A megyei kórházban vezetőként szerzett tapasztalatai révén, kitűnő minőségű orvosszakmai és szervezési tevékenységgel egy biztonságosan és jól működő, betegek által szeretett és megbecsült ideggyógyászati osztályt vezet. Kiemelt figyelmet fordít munkatársaival való munkakapcsolatára, maga és kollégái folyamatos továbbképzésére, valamint a betegekkel való empatikus bánásmódra. Betegei mindig bizalommal fordulhattak és fordulnak hozzá,több évtizedes szakmai tapasztalatával biztosítja a térség betegeinek gyógyulását. Közvetlenségével, következetességével és nyitottságával ,mind a betegek, mind kollégái körében nagy megbecsülésnek és tiszteletnek örvend.
2015. február 1-től , főállása mellett az Erzsébet kórház orvosigazgatói feladatait is ellátja, biztosítva a gyakran komoly erőfeszítést igénylő orvosszakmai tevékenység ellenőrzését és koordinálását, valamint a biztonságos betegellátás körülményeinek felügyeletét .

Dudás Lászlóné

1966-ban született Sopronban.
1984-től dolgozik a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház Neurológiai osztályán. A kórházhoz és az osztályhoz való elkötelezettsége azóta is töretlen.
1996-ban felnőtt szakápolói szakképesítést szerzett, 2000-ben OKJ-s ápolói képzésen vett részt.
2000-től főnővér helyettesi teendőket látott el, majd 2005-ben osztályvezető főnővérnek nevezték ki, mely munkakört azóta is betölti.
2017 őszétől ápolási igazgató helyettes.
Az osztály zökkenőmentes működése nagymértékben az ő felelősségteljes, precíz munkájának köszönhető. Nincs olyan feladat, amit ne lehetne rá bízni, amit a határidők betartásával el ne végezne.
Munkáját odafigyeléssel, mindig jókedvűen végzi, vidámsága, közvetlen modora a betegek gyógyulását, jó közérzetét nagymértékben elősegíti.
A vezetése alatt a dolgozó munkatársak problémáira figyelmes, megértő, ugyanakkor, ha kell határozott.
Munkája elismerésre méltó.

Kekszné Ilencsik Katalin

A MESZK helyi szervezet vezetője, kiemelkedően hasznos közéleti munkát végez.
A szakdolgozók érdekeit védő és a helyi szervezet működéséhez tevékenységével kimagasló módon járul hozzá. Helyi szervezetünk anyagi gyarapodásához és tekintélyének növeléséhez eddigi tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult. Kötelezően elvégzendő munkáján kívül sok egyéb megbízást teljesít kimagaslóan.

Pávó János

1956-ban született Széphalomban.
Középfokú tanulmányait Sárospatakon végezte, szakmai gyakorlatát a Tokaj-hegyaljai Állami Gazdaság Sátoraljaújhelyi Borkombinátjában teljesítette. Szobafestő és mázoló bizonyítványát 1975 nyarán szerezte.
Pályakezdő éveitől a kórház munkatársa volt, első éveiben a fűzérradványi intézményben, majd annak megszűnésétől a kórház jelenlegi telephelyén látja el feladatait.
Munkájában gondos, precíz, többféle technikát ismerve mindig kielégíti a festési munkát igénylő osztályok elvárásait, igényeit. A technológiák előrehaladtával újabb ismeretekre is szert tett, így az újabb festési módokban is otthonosan mozog.
A festő szakemberek munkája más szakmáknak –például lakatos, asztalos, szerkezetlakatos terület- is fontos kiegészítő eleme: a szerkezetek, épületrészek, berendezések felületkezelése is fontos feladat azok állagmegóvása szempontjából.
Munkáját a problémák megoldására való törekvés, a kórházzal szembeni elkötelezettség, lojalitás jellemzi.
Szakmai felkészültségét, elméleti tudását kollégái is elismerik.

Pereiné Lukács Emőke

1974-ben született Sátoraljaújhelyben.
1992-ben Egészségügyi Szakközépiskolában végzett, majd 1992.07.20-tól Intézményünknél helyezkedett el a belgyógyászati osztályon.
1999-ben került a belgyógyászati osztály intenzív részlegére, majd 2009-től a központi intenzív osztályra.
2006-ban ápoló, 2009-ben intenzív betegellátó szakképesítést szerzett.
Példamutatóan, jó szakmai színvonalon végzi a munkáját. Agilis, plusz feladatok elvégzését is szívesen vállalja. Szabadidejében otthonápolási tevékenységet folytat, melynek vezetője. Folyamatosan fejleszti szakmai tudását, melyet a gyakorlatban igyekszik kamatoztatni. Minden területen egyenletesen kimagasló szakmai teljesítményt nyújt. Munkatársaival együttműködő, betegekkel empatikus, hozzátartozókkal segítőkész és együtt érző. Ha problémával fordulnak hozzá, azt bizalmasan kezeli és lehetőségeihez mérten próbál segíteni. Kedvességgel, megértéssel és jó tanácsokkal segíti a betegek gyógyulását. 26 év folyamatos munka alatt rengeteg beteg gyógyulásához járult hozzá.

Szoboszlai Béláné

1957-ben született Szerencsen.
1975-ben általános rendelőintézeti asszisztens, csecsemő és gyermekgondozónő szakközépiskolai érettségit majd 1976-ban hematológiai és transzfúziós asszisztens szakképesítést szerzett.
1975. július 01-től dolgozik a transzfuziológián, hematológiai asszisztensként. A kórházhoz és az osztályhoz való elkötelezettsége azóta is töretlen.
Idén 43 éve végzi lelkiismeretes munkáját, sokszor az elvárhatóan túli odaadással. Szorgalmas, megbízható dolgozója az osztálynak. Kollégáival, kolléganőivel, feletteseivel magatartása és munkakapcsolata, rendkívül rendezett, példamutató értékű, kiegyensúlyozott. A betegekkel bármilyen helyzetben toleráns , nyugodt, segítőkész.

Semmelweis_Ignác

Megszakítás