Friss:

Új felállásban a Kórházi Önkéntes Szakszolgálat

Tisztelt Érdeklődők!

 

  1. június 12-től a kórházi önkéntes szolgálat új felállásban várja az érdeklődőket a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban, melynek keretében elvégezhető kötelező közösségi munka is.

Az eddig Református Misszió égisze alatt futó szolgálat irányítását az Erzsébet Kórház folytatja, ezért a jövőben Dócs Ágnes kórházi szociális munkás és Hagymássy Zsuzsanna klinikai szakpszichológus koordinálják a kórházi önkéntes tevékenységeket.

Elsősorban az ápolási, krónikus belgyógyászati és gyerekosztályon számítunk a hozzánk jelentkezők segítségére, ahol a következő feladatok elvégzése történne: beszélgetés, séta, felolvasás, közreműködés az ételosztásban. Szükség esetén pszichés támogatás, szupervízió elérhető a kórházban. Ápolási feladatok (ágytálazás, etetés stb.) végzése nem tartozik az ellátandó feladatok körébe.

A munka végzéséhez szükséges pólót a kórház biztosítja.

A feladat ellátására a jelentkezés folyamatos, a közösségi munka a nyári időszakban is végezhető.

Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Dócs Ágnes: docsa@svoek.hu +36-20-490-8948

Hagymássy Zsuzsanna: khzsuzsa@svoek.hu +36-30-555-3898

Felhívjuk a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház területi ellátásához tartozó lakosság figyelmét – a járvány veszélyére való tekintettel és az ebből adódó fertőzési kockázat miatt-, hogy Kórházunkban csak azoknak a  betegeknek az ellátása történik, akik közvetlen életveszély, sürgős szükség, vagy maradandó  egészségkárosodás megelőzése céljából jelentkeznek vizsgálatra!

Kérjük, csak megfelelő indokkal vegyék igénybe a fekvő és járóbetegellátás rendeléseket.

A fertőzés veszélye miatt megfontolandó az intézetbe való belépéskor szájmaszk viselése egészségük megvédése érdekében.

A működő járóbeteg rendeléseken rendelési időben (részletek a honlapon) lehetőség van telefonon történő gyógyszerfelírásra, majd a felírt gyógyszer kiváltására az EESZT-n keresztül a gyógyszertárban, az érvényben lévő rendelkezések szerint.

Megértésüket köszönjük!