Friss:

ÉMOP Zárórendezvény

A projekt kapcsán a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház Konzorciumi Tagnál a pszichiátriai rehabilitációs osztály valamint a pszichiátriai betegek nappali ellátását végző intézményrész felújítása történt meg.

A beruházás lehetővé teszi a régió pszichiátriai betegei számára a betegközpontú ellátást napjaink elvárásainak megfelelő minőségben. A felújítás eredményeként a pszichiátriai rehabilitációs ellátás az eddigiekhez képest nagyobb területen történik, a kórtermek, vizesblokkok teljes mértékben megújultak, és számuk csaknem megduplázódott. Számos kórteremben került kialakításra vizesblokk, ezáltal a pszichiátriai rehabilitációs ellátás XXI.sz. körülmények között fog zajlani. A támogatás lehetővé teszi a mozgásukban korlátozott pszichiátriai betegek részére is a szakorvosi ellátás elérését az akadálymentesítésnek köszönhetően. A beruházásnak köszönhetően a pszichiátriai tömbben végzett ellátás feltételei javulnak, az infrastruktúra modernizálásával egyetemben az épület több mint 100 éves patináját megőrizve újul meg az épület homlokzata is. Az épület rendkívül leromlott műszaki állapotban volt, a beruházásnak köszönhetően a rendelkezésre álló alapterület megduplázódott, így válik lehetővé, hogy a korábban 6-7 ágyas kórtermek helyett maximum 4 ágyas kórtermekben folyhat majd az ellátás. Az épület összes ablakának cseréje, külső homlokzatának hőszigetelése és a tetőcsere lehetővé teszi, hogy a korábbi rezsidíjakhoz képest alacsonyabb legyen az épület energiafelhasználása, mely megtakarítás a betegellátásra fordítható.

A projekt során a kivitelezés  261millió forintból valósult meg, továbbá 9,25 millió forint értékben kerül még kórtermi bútorzat beszerzésre.

 

 

Sajtokozlemeny-EMOP-záró

 

Megszakítás