Friss:

Az első rendezvény a HUSK/0901/1. 4. 1./ 0001 projekthez

[heading]Az első rendezvény [/heading]

– a HUSK/0901/1. 4. 1./ 0001 projekthez –

Jelen projekt keretében Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Erzsébet Kórháza és a Nemocnica s poliklinikou Trebišov, a.s.  a magyar-szlovák határrégióban az emberek és közösségek közötti társadalmi és kulturális koherencia növeléséhez járul hozzá azáltal, hogy az egészségügyi kapacitások közös fejlesztése és összehangolt használata érdekében együttműködnek.

A célok elérése érdekében olyan eszközöket szereznek be a végrehajtás ideje alatt, amelyek a határ mindkét oldalán szükségesek a jobb és hatékonyabb sürgősségi ellátás eléréséhez. A projekt keretében – a korszerű eszközök beszerzése mellett – szellemi tevékenységet végeznek a partnerek, melyek a országok közötti eltérő működések lehető legnagyobb mértékű összhangját hívatott biztosítani.

Ennek eredményeképpen kidolgozásra kerül:

– a szabványos működés rendje,

– és a lehetőségekhez mérten a leletezés általános szövegének kidolgozása  – két nyelven.

A partnerek a végrehajtás során különös figyelemmel lesznek arra, hogy a határ eltérő oldalán élő lakosok a sürgősségi ellátás területén hasonló minőségű szolgáltatáshoz juthassanak, biztosítva így az ellátáshoz való hozzáférésben az esélyegyenlőségüket.

A fenti problémák kezeléséhez elengedhetetlen, hogy a partnerkórházakban nyújtott ellátások a rászorulók számára közel azonos szakmai színvonalon váljanak elérhetővé, a sürgősségi szakmai együttműködés keretében pedig a teljes körű funkcionális lefedettséget kell megcélozni az egyes partnereknél – a pályázat keretében biztosított, illetve továbbfejlesztett – magas szinten rendelkezésre álló sürgősségi funkiók viszonylatában.

A szélesebb körű szakmai együttműködés jelen projekten túlmutató hosszabb távú partnerkapcsolatok keretében valósul meg.

Ennek első lépéseként a sátoraljaújhelyi intézményben került sor szakmai konferenciára az alábbi program szerint:

10:00                Megnyitó

10:05                Dr. Valent Mihály:         Újraélesztés

10:25                Dr. Szűcs József:         Szívritmuszavarok ellátása

10:45                Dr. Valent Mihály:         Súlyos sérült beteg ellátásának irányelvei a sürgősségi osztályon

11:05                Dr. Illés László:             Súlyos sérült beteg ellátása képalkotó diagnosztikai szempontból, a leletek interpretálása.

Megszakítás