Friss:

Lezárult a humánerőforrás fejlesztési pályázat

TÁMOP-6.2.4/A-08/1/konv-2009-0001

A 2011. július 18-án megtartott projektzáró rendezvénnyel formálisan befejeződött a HUMÁNERŐFORRÁS FEJLESZTÉSE A SÁTORALJAÚJHELYI ERZSÉBET KÓRHÁZBAN című pályázat.

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Erzsébet Kórháza az Észak-magyarországi régió kórházaként fontos céljának tartja a kórház strukturális, infrastrukturális átalakítása mellett a régió lakosságának kiemelkedő szintű ellátásához szükséges szakembergárda biztosítását, folyamatos fejlesztését.

Azon betegek számára, akiknek helyben nyújtható megfelelő biztonságú ellátás, Sátoraljaújhelyben kell ellátást biztosítani és nem a 80 km-re lévő megyeszékhelyre továbbküldeni őket. A kórház további célja a szakemberek régióba vonzása és megtartása valamint a dolgozói elégedettség javítása.

A tervezett orvosi és szakdolgozói fejlesztés meglévő hiányt pótolt, és hozzájárult ahhoz, hogy kórházunk területi  szerepének maximálisan megfeleljen, a szükséges ellátások helyben történő teljesebb körű és magasabb minőségű biztosításával. Bár az intézmény valamennyi betegellátó egysége rendelkezik működési engedéllyel, egyes területek szakember-ellátottságának stabilitása továbbra is veszélyeztetett. Ahhoz, hogy teljesítményünk mögött elegendő számú és képzettségű szakember álljon, a most befejeződő projektre nagymértékben szükségünk volt, de  a továbbiakban is szükséges a szakembergárda bővítése. A projektben egy intenzív terápiás szakorvos, egy pszichológus, és öt szakdolgozó foglalkoztatására került sor, valamennyi esetben hiányszakmák betöltésére nyílt lehetőség. Sajnos a fül-, orr–, gégész szakorvosi hiányt a támogatás lehetősége mellett sem sikerült megoldani.  Az egy éves támogatott foglalkoztatási időszak lezárultával valamennyi területen a továbbfoglalkoztatás jelenleg is zajlik.

Megszakítás